Subsidie op LED-verlichting

Subsidieregeling LED verlichting

Als sportvereniging heeft u sinds 2016 de mogelijkheid subsidie aan te vragen op de aanschaf van energiezuinige LED sportveldverlichting, binnen de regeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS). Aangezien doorgaans de veldverlichting de grootste verbruiker van energie is op een sportaccommodatie, wordt deze steeds vaker vervangen door LED. Met de subsidieregeling wordt de investering in materialen (armaturen, masten, bediening) 30% lager. Onderaan deze pagina vindt u zowel de omschrijving van de regeling als ook het aanvraagformulier waarbij u de subsidie rechtstreeks bij het Ministerie kunt aanvragen.

 

Leningen beschikbaar

Indien u naast de subsidie nog een aanvullende financiering nodig heeft, biedt SWS (Stichting Waarborgfonds Sport) een lening tegen een rente van 1%. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om te investeren in middelen die duurzaam zijn en de kosten van energie, onderhoud en afschrijving omlaag brengen.

 

Ondersteuning AAA-LUX

We kunnen ons voorstellen dat u niet volledig op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de LED markt. Die kennis is van belang om de juiste keuzes te kunnen maken, want de subsidieregeling voorziet niet in zaken als de verlichtingsnorm of de juiste technische oplossing voor uw park. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u zich laat overtuigen de masten te vervangen, waar dat helemaal niet nodig is. Of u heeft verlichting die niet voldoet aan de norm van de betreffende sportbond.

De kennis om keuzes te kunnen maken willen wij graag en vrijblijvend met u delen. Tegelijk kunnen we u helpen op de juiste wijze subsidie aan te vragen en u in contact brengen met partijen die een turn-keu oplossing aanbieden inclusief installatie.

Zie onderstaande documenten van de RvO voor aanvullende informatie over de subsidieregeling.

Stappenplan aanvraag subsidie 
Wetgeving subsidieregeling